Pentueen emän Vickanin maha jatkaa pyöristymistään, Vickan on voinut sangen mallikkaasti ja ruoka maistuu, tällä hetkellä todella runsaalla ruokahalulla. Odotamme pentuja syntyväksi 26.8. kieppeillä. Tämä on siis laskettu aika eli 9 viikkoa ensimmäisestä astutuksesta ja pennut voivat käytännössä syntyä jopa viikkoa myöhemmin tai aiemmin, miten luonto sitten päättääkin.

Syntyvän pentueen sukutaulu KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI36801/18&ReknoE=FI32280/13

Pentueen isä on nuori Kroatian tuontipoikamme Duplo. Tuleva pentue on Duplon ensimmäinen. Duplo on asunut meillä kotonamme pienestä pennusta asti. Alla muutama kuva Duplosta:

zz_vuod_dupo.jpgzz_vuod_duplo2.jpg

zz_vuod_duplo.jpg

Pentueen emä on oma kasvattimme Vickan, jolla on ennestään kaksi pentuetta (3 tyttöpentua, 'Z/Car ad slogan-pentue' 06/16 ja 2 tyttöpentua 'Cars3-pentue' 07/17) - näistä pentueista löytyy kuvia selaamalla blogia taaksepäin. Vickan on itse nyt 6-vuotiaana 'keski-ikäisenä' erinomaisessa kunnossa ja sen kummankin pentueen pennut ovat luonteeltaan mukavia, perusterveitä ja ulkomuodollisestikin kelvollisia kavereita. Näin ollen päädyin siihen, että Vickanille tulisi vielä yksi pentue. 

Luonnepuolesta - Kummatkin vanhemmat elävät lapsiperheen arjessa eikä niillä ole ongelmia lastemme kanssa, vaan tulevat lasten kanssa hyvin juttuun (sivumainintana että lapsi/koiraperheessä molemmilla osapuolilla pitää toki aina olla säännöt miten toimitaan ja aikuinen valvoo, kääpiösnautseri ei ole pienestä koostaan huolimatta lasten lelu, mutta se on toinen juttu sitten kokonaan..).  
Vickan on luonnetestattu ihan virallisestikin ja tuloksiin innokkaat pääsevät perehtymään KoiraNetin kautta. Vickan on sosiaalinen, villi ja vapaa sielu, halutessaan myös sangen kovaääninen. Moni meillä kävijä onkin tullut Vickanin haukkumaksi ja raapimaksi - ei pahalla, vaan hyvällä - Vickan kun sitä mieltä on että koko maailma on VAIN häntä varten ja tilaisuuden tullen hyödyntää vieraampien ihmisten 'heikkoutta' komentaen rapsuttavaa kättä jatkamaan rapsuttamista. Vickan hyvin usein omaan tapaansa ilmoittaa myös tulijoista haukkumalla. Mikään 24/7 räksyttäjä se ei ole, mutta ääntä kyllä lähtee ;) Leikeissä Vickania voi motivoida niin ruoalla kuin taisteluleikeillä, mutta ruoka on ehdoton ykkönen.
Duplo on Vickaniin verrattuna rauhallisempi ja ehkä tästä mamma-koirasta jo riittävästi potkua pikkupentuihin tuleekin. Duplo palkkaantuu ennemmin ruoalla, mutta sen saa myös innostumaan repimisleikeistä ja vinkuleluista. Kummallakaan vanhemmista ei ole riistaviettiä.

Terveysasioita - kummatkin vanhemmat ovat perusterveitä koiria, eläinlääkärissä ei ole kyllästymiseen asti tarvinnut rampata. Molemmilta on tutkittu silmät, terveet ovat. Vickanin jälkeläisistä 4/5 on silmäpeilattuja lausunnolla terve, samoin lähisukua on suhteellisen kattavasti tutkittu. Sekä Vickanista että Duplosta on otettu MyDogDNA®-geenitestipaketti, testitulokset kertovat, että pennut eivät tule sairastumaan niihin geneettisiin sairauksiin joita tällä testipaketilla voidaan määrittää.

Kumpikin vanhemmista on palkittu näyttelyissä korkeasti, tuloksiin pääsee paremmin tutustumaan KoiraNetin kautta jos ne kiinnostavat. Kummallakin vanhemmalla on kirkkaat vaaleat värimerkit ja syvä musta väri. Ne ovat ulkonäöllisesti erisukuisuudestaan huolimatta samantyyppiset ja ovat kumpikin tehokkaalla askeleella liikkuvia. Jos luonto sallii, niin syntyvät pennut saattavat siis olla potentiaalisia kavereita satunnaiseen näyttelyharrastukseenkin.

Äitikoiran kohtuun on kovin hankalaa kurkistaa ja sanoa millaisia kavereita ja millä jakaumalla siellä kasvaa, mutta ensisijaisesti tässä vaiheessa pennuille on haussa ainoastaan liikunnallisia, aktiivisia ja mahdollisesti myös harrastusorientoituneita koteja. Tärkeintä toki on, että koiralle on riittävästi aikaa ja olet hakemassa itsellesi kivaa perheenjäsentä. Jos etsit 'hiljaista, hajutonta, mautonta' koiraa, niin välttämättä tämä pentue - tai ehkä ylipäätään kääpiösnautseri rotuna -  ei ole sinun juttusi, vaikka koirasta toki tulee aina sen oman perheen 'näköinen', enemmän tai vähemmän.

Olethan tutustunut kääpiösnautseriin jo etukäteen rotuna ja olet ottanut selvää siitä, että kyseessä on trimmattava rotu, mikä tarkoittaa sitä, että koiran turkille pitää säännöllisesti tehdä trimmaus/huoltotoimenpiteitä, jotta se pysyy rotunsa edustajan näköisenä. Kasvattajan ehdoton toivomus on sitoutuminen käyttämään kasvattimme silmäpeilauksessa aikuisiällä.