Sessanin ja Maximin pennut syntyivät viikko sitten maanantaina, 10.2. illasta - yöllä. Pentulaatikossa meillä tuhisee poikamme mukaan 'Rekku, Rolle, Rekku, Rolle, Rekku, Rolle ja Kaja'. Pentuja syntyi siis yhteensä seitsemän.
Viimeiset päivät ennen synnytystä olivatkin Sessanilla aika tukalat, kun ei mahassa varmastikaan paljon ylimääräistä tilaa ollut, eikä Sessan itse ole mikään jättiläinen kooltaan.

Ensimmäiset merkit avautumisvaiheesta saatiin sunnuntaiaamuna, kun mitattiin lämpöjen lasku alle 37 asteen ja sinne ne sitten jäivät hetkeksi alhaalle. Pennut syntyivät 1,5 vuorokauden rauhallisen avautumisvaiheen jälkeen kotona, ilman ylimääräisiä apuja. Ensin kätilöitiin maailmaan kuusi poikaa, jotka kaikki yli 200-grammaisia syntymäpainoltaan. Viimeisenä syntyi ainokainen tyttö, Kaja, ilman kalvoja ja istukka ollut jo jonkin aikaa ilmeisesti irti (vihreästä vuodosta päätellen) eli ei kovin hyvät lähtökohdat pienokaisella, joka painoltaan oli syntyessään lähes puolet veljiään pienempi. Kaja kiikkuu toistaiseksi porukan mukana ja kasvattaa painoa omaa tahtiaan. Aika näyttää onko se ihan normaali pentu, vaan huonommilla lähtökohdilla, vai nouseeko paino huonommin muustakin syystä kuin kilpailusta kuuden ison mörssärin kanssa. Pojat nimittäin ovat tuplanneet jo painonsa ja ovat isoja, vahvoja, elinvoimaisia yli 400-grammaisia kavereita. 

Sessanilla riittää maito hyvin ja se on voinut toistaiseksi hyvin. Ruokinta- ja juottohetkiä päivässä hänelle on toki useita, maidon riittävyyden varmistamiseksi. Lisäksi tehtävänä on Kajan yösyöttöjen turvaaminen kahden tunnin välein, eli siis kasvattaja on herännyt 2 tunnin välein varmistamaan, että Kaja pääsee syömään - tämä tekee sen, että porukasta väsynein ja huonovointisin on varmasti kasvattaja itse :D

Alla muutama kuva pennuista. Niitä varmasti siellä moni jo odottaakin!

Sessan muutamaa päivää ennen synnytystä.
IMG_5479.jpgIMG_5517.jpgIMG_5520.jpgIMG_5522.jpgIMG_5524.jpgIMG_5525.jpgIMG_5526.jpg