Laskettu aika alkaa olla kohdillaan ja Peppi-emä on hiljalleen valmistautumassa synnytykseen. Tähän pentueeseen syntyvät pennut alkavat viralliselta nimeltään kirjaimella T. 

Alla hieman tietoja pentueen vanhemmista:

vili14-normal.jpg

Pentueen isä Vili, Willy Lee Oops Oh Pepper
Vili on kaksi vuotta täyttänyt, ihanan reippaan ja vakaan luonteen omaava nuori uros. Vili on syntynyt väriltään mustista vanhemmista ja kantaa musta-hopeaa geeniä. Vilillä on ihanan kova ja karkea, kahdessa kerroksessa kasvava ideaali snautserin turkki, jota toivon sen periyttävän tuleville pennuillekin.

 

002-normal.jpg

Pentueen emä Peppi, Proceller Pearls of Light
Peppi on myös kaksivuotias, toisessa polvessa omaa kasvatustyötäni oleva koira, joka on syntynyt Suomen Kennelliiton poikkeusluvalla tehtyyn väriristeytyspentueeseen. Pepin isä on pippuri&suola-värinen koira ja sen emä on väriltään musta-hopea. Peppi itse on ilmiasultaan tumma pippuri&suola-värinen ja kantaa musta-hopeaa geeniä.

Vanhempien geneettisestä perimästä johtuen on mahdollista, että tähän pentueeseen syntyy sekä pippuri&suola että musta-hopea-värisiä pentuja. Teoriassa jakauma on 75 % pippureita ja 25 % musta-hopeita. Käytännössä jakauma voikin olla mitä vaan, mikä tekee tästä yhdistelmästä mielenkiintoisen siltäkin kannalta.

Pentueen molemmat vanhemmat ovat perusterveitä koiria ja ne täyttävät Suomen Kääpiösnautserikerho ry:n pentulistan säännöt. Molempien vanhempien silmät on tutkittu keväällä 2014 ja kumpikin on silmiltään terveeksi todettu. Pentueen vanhempien monipuolisesta geeniperimästä johtuen pentueen vanhemmat eivät ole toisilleen läheistä sukua, eli pentueen sukusiitoskerroin on täysi nolla vielä viiden polven sukutaulussa. Kummallekin vanhemmalle tämä pentue on niiden ensimmäinen.

Pentueen sukutaulu löytyy KoiraNetistä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI26673%2F12&RekNoE=FI21564%2F12&Sukupolvet=5