Nyt eletään pääsiäismaanantaita tätä kirjoittaessa ja kasvattajakin on saanut nukkua tänä yönä jonkin verran, joten riittää energiaa päivittää blogi ajan tasalle.
Duplon ja Nuffien pennut syntyivät reilu vuorokausi sitten, varhaisina pääsiäissunnuntain tunteina. Kaikki on toistaiseksi hyvin. Synnytys sujui ilman ulkopuolista apua ja Nuffiella heräsivät emänvaistot heti. Hoitaa pentujaan tyytyväisenä ja pennut vaikuttavat tyytyväiseltä myös. Kuten aina, ensimmäinen viikko kertoo eniten, rauhassa seuraillaan.

Koska päivittäjä on ollut hitaampi päivittelemään blogiin pentueen vanhemmista tietoa, sitä nyt tässä alla:

Pentueen isä Duplo on muuttanut aikanaan pikkupentuna Kroatiasta Suomeen. Duplolla on ennestään yksi pentue, viime elokuussa syntyneet Proceller G2-pennut, joista löytyy kuvia selaamalla blogia viime vuoden puolelle. Alla pari kuvaa Duplosta:

zz_vuod_duplo2.jpgzz_vuod_dupo.jpg

Pentueen emä Nuffie on myös tuontikoira, pikkupentuna saapunut meille Ruotsista. Nuffie täytti joulukuussa kolme vuotta ja tämä pentue on Nuffien ensimmäinen. Alla muutama kuva Nuffiesta:

koiramme_nuffie_9kk.jpgIMG_1275a.jpgnuffie_bos_sjoki.jpg

Pentueen sukutauluun ja vanhempien virallisiin tietoihin pääset tutustumaan KoiraNet- jalostustietojärjestelmästä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI36743/18&ReknoI=FI36801/18

Luonnepuolesta - molemmat vanhemmat elävät tavallisen perhekoiran arkea ja niiden kanssa ns. normiarki sujuu ongelmitta. Sekä Duplo että Nuffie tykkäävät osallistua lastemme touhuihin. Nuffie usein leikkiikin vetoleikkejä 4-vuotiaan poikamme kanssa (sivumainintana: lapsi/koiraperheessä molemmilla osapuolilla pitää toki aina olla säännöt, miten toimitaan ja aikuinen on vastuussa ja valvoo, kääpiösnautseri ei ole pienestä koostaan huolimatta lasten lelu, mutta se on toinen juttu sitten kokonaan..). Iloisia, 'normijärkisiä', vaivattomia perhekoiria, sellaisiksi näitä koiria voisi varmaan kuvata.
Nuffie on luonnetestattu virallisesti, tuloksiin pääsee perehtymään KoiraNetin kautta. Kouluttaessa molemmat koirat palkkaantuvat ensisijaisesti ruoalla, myös vetoleikit ja lelut siihen hommaan kelpaavat. Duplon kanssa olemme harrastelleet agilityä viime syksystä alkaen ja se onkin osoittautunut mukavaksi yhteiseksi jutuksi. Kummallakaan vanhemmista ei ole riistaviettiä.

Terveyspuolesta - kummatkin koirat ovat perusterveitä, vähillä lääkärikäynneillä olemme päässeet.
Molemmilta vanhemmilta on tutkittu silmät ja polvet (terveet). Lisäksi pentueen vanhemmat ovat suhteellisen kattavasti geenitestatut ja sopivat myös näiden tulosten valossa toisilleen kumppaneiksi.

Ulkomuodosta - tuloksia tarkemmin innokkaat voivat tutkia KoiraNetistä. Kumpikin vanhemmista on palkittu korkeasti. Molemmat ovat ihanteellisen kokoisia, tasapainoisesti rakentuneita, terveellä tavalla liikkuvia koiria. 

Millaisissa kodeissa sitten näkisin nämä pennut? Ajattelisin, että liikunnallisissa, aktiivisissa ja mahdollisesti ehkä harrastusinnokkaissakin kodeissa. Tärkeintä on, että koiralle on riittävästi aikaa, olet sitoutunut koiran hankkimiseen ja ymmärrät, millainen vastuu tässä tulevassa perheenjäsenessä on. 
Olethan tutustunut kääpiösnautseriin jo etukäteen rotuna ja olet ottanut selvää siitä, että kyseessä on trimmattava rotu, mikä tarkoittaa sitä, että koiran turkille pitää säännöllisesti tehdä trimmaus/huoltotoimenpiteitä, jotta se pysyy rotunsa edustajan näköisenä. Kasvattajan ehdoton toivomus on sitoutuminen käyttämään kasvattimme silmäpeilauksessa aikuisiällä. 

Yhteydenotot pentuetta koskien ensisijaisesti soittamalla, tavoitat kasvattajan numerosta 0400 828 688 / Satu Lampinen