Mikäli kaikki sujuu hyvin, odotamme musta-hopeita pentuja syntyväksi toukokuun alussa.

 
Pentueen isä Blue, virallisemmin House Kazak Jeep on nuori tuontiuroksemme Serbiasta. Blue on vilkas ja toimelias kaveri, joka on syksyllä Suomeen saavuttuaan solahtanut helposti lapsi- ja koiraperheemme arkeen. Virtaa ja vilkkautta Bluella tosiaan piisaa, ulkona mennään eikä meinata. Potentiaalia harrastamiseenkin löytyy, agilityn alkeita olemme aloitelleet omaksi huviksemme. Blue motivoituu 'työntekoon' parhaiten ruoalla jota ei kuppiin koskaan yhtään jääkään, myös lelutkin toimivat. 
 
Pentueen emä Nuffie, Hilfies Nuffield on kotoisin alun perin Ruotsista. Nuffiella oli viime keväänä pentue, Proceller 'RyhmäHaut', neljä poikaa ja yksi tyttö, näiden pentujen kuvia ja kuulumisia löytyy selaamalla blogia taaksepäin. 
 
Molemmat vanhemmat elävät siis tavallisen perhekoiran arkea, joka sujuu kummaltakin koiralta ongelmitta. Blue oli kasvanut jo lapsiperheessä pienestä asti ja sopeutui lapsiperheen vilkkaaseen arkeen helposti. Blue onkin kiinnostunut poikiemme leikeistä ja osallistuu usein poikien menoon innokkaana, kuten myös Nuffiekin tekee. 
Nuffie on luonnetestattu virallisesti, tuloksiin pääsee perehtymään KoiraNetin kautta. Koulutettaessa myös Nuffie palkkaantuu ensisijaisesti ruoalla. Kummallakaan vanhemmista ei ole riistaviettiä.
Vanhempien perusteella näistä pennuista voisi arvella tulevan vilkkaita ja reippaita kääpiösnautserin alkuja, kavereita erilaisiin harrastuslajeihin ja lenkkipolulle seuraksi.
 
Sukutaulullisesti yhdistelmä on 'ulkosiitospentue' eli vanhemmat eivät ole läheistä sukua toisilleen. Tulevan pentueen sukutaulu KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä:  https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI36743/18&ReknoI=FI12653/21
Kummaltakin vanhemmalta on tutkittu silmät sekä polvet (terveet) ja lisäksi kummallekin on tehty kattavasti geenitestejä, joiden perusteella mahdolliset syntyvät pennut eivät tule sairastumaan Laboklinin 'rotupaketin' sisältämiin geenitestattaviin sairauksiin. 

Olethan kääpiösnautseria omaksi koiraksi miettiessäsi etukäteen tutustunut kääpiösnautserin turkinhoitoon ja trimmaukseen etukäteen ja olet valmis sitoutumaan rodunomaiseen turkinhoitoon! Lisäksi kasvattajan toiveena on, että jokainen meiltä omaan kotiin muuttava pentu tullaan tutkimaan virallisesti perinnöllisten silmäsairauksien osalta aikuisiällä.

Varaustilanteen kyselijöille - ennen syntymää ei kukaan voi kohdusta mitään varata, eikä kasvattajalla ole kristallipalloa siitä, miten synnytys tulee sujumaan tai mitä sukupuolta pentueeseen tulee syntymään. Yhteydenotto kasvattajaan ei tarkoita siis automaattisesti sitä, että pentu olisi varattuna. Asiat varmentuvat siis vasta sen jälkeen, kun näemme mitä ja millaisia pentuja meille (toivottavasti) tulee syntymään. Kasvattajana pidätän oikeuden valita itse pennuille sopivat kodit. En myy pentuja varausjärjestyksessä, vaan perheen valinnassa kriteerinä on 'sopiva pentu sopivaan kotiin'. 
 
Yhteydenotot pentuetta koskien ensisijaisesti puhelimitse soittamalla, puh. 0400 828 688 / Satu Lampinen
Mikäli päätät kuitenkin ottaa yhteyttä sähköpostitse, kerrothan yhteydenotossasi itsestäsi, perheestäsi, asuinolosuhteistanne, onko rotu ennestään tuttu, millä ajatuksilla koiraa olet hakemassa.