Nyt on kulunut hieman yli viikko pentujen syntymästä. Pienimmäiselle tytölle jätimme hyvästit, ei hänestä ollut kuitenkaan eläjäksi. Itse olen sitä mieltä, että parempi tässä vaiheessa, kuin että 'kitumalla' mentäisiin ja sitten tulisi suuri murhe uudessa kodissa. Surullista tietenkin, mutta kasvattajan vastuu ja tässä kohtaa suru on kasvattajan kannettava. Muut pennut jaksavat mainiosti, kuten äitikoira Sessankin.

Hieman ennen pentujen syntymää otatin osasta koiristani MyDogDNA-geenitestejä ja eilen postilaatikkoon tulikin Sessanin tulokset kyseisen testin osalta. Heinz on jo aikaisemmin nuorena testattu puhtaaksi myotonia congenita-geenin osalta ja vastaava tulos tuli myös Sessanille, eli nämä pennut eivät kanna myotonia congenita-geeniä (sanahirviön voisi suomentaa vaikka vähän vääntäen lihassurkastumataudiksi, näitä tapauksia rodussamme ei ole paljon, Suomessa vuosien varrelta raportoitu yksi sairas koira) ja näin ollen eivät siihen tule sairastumaankaan. Samaten DNA-raportti Sessanin osalta kertoi, että testissä ei havaittu geneettisiä terveysriskejä - siltä osin mitä testillä voidaan tällä hetkellä kartoittaa. Jalat maassa-ihmisenä korostan kyllä vielä tähän perään, että mikään geenitesti ei takaa täyttä terveyttä. Mutta toki ilahduttava tieto tämä testaustulos.

Alla linkki pariin pentuvideoon, ensimmäisellä videolla pennut ovat alle päivän ikäisiä ja toisella videolla mittarissa on viikko ikää:

https://youtu.be/JFszO8SpALo

https://youtu.be/7-JlViofhzE