Sessanin ja Heinzin pennut syntyivät viime viikolla, ke-to yönä pikkuiset saapuivat maailmaan.
Synnytystä edeltävästi Sessan oli (hänelle epätavalliseen tapaan) nirsoillut ruoan kanssa jo viimeisen viikon verran. Synnytystä edeltävinä päivinä Sessan alkoi hakeutua selkeästi omiin oloihinsa. Nämähän asiat ovat tavallisia viimeisillään raskaana olevalle koiralle, hormonaaliset muutokset vaikuttavat käyttäytymiseen ja olemiseen monella tapaa - samaahan näkee ihmisillä, kuka sitä jaksaa enää olla ylisosiaalinen ja syödä kuin hevonen aivan loppuvaiheessa ;) 

Synnytys itsessään sujui hyvin 'normaalin kaavan' mukaisesti. Sessanin lämmöt laskivat (synnytyshormonin vaikutuksesta) noin vuorokautta ennen synnytyksen alkua. Sitten synnytys käynnistyi, avautumisvaihe alkoi ja hiljalleen edettiin ensimmäisiin näkyviin polttoihin. Pennut syntyivät hyvin vaivattomasti, helpoin supistuksin, Sessan ei juurikaan läähättänyt eikä vinkunut edes ensimmäisen pennun syntyessä. Välissä aina vähän taukoa ja sitten ihmeteltiin seuraavan saapumista. Pennut syntyivät klo 22.40 - 3.15 välisenä aikana. Tyttö, poika, tyttö, tyttö, poika, poika ja poika. Yhteensä siis seitsemän pentua, jakaumalla neljä poikaa ja kolme tyttöä! 
On meillä ennenkin ollut seitsemän pennun pentueita, mutta Sessan on näihin synnyttäjiin verrattuna keskiverrosti pienikokoisempi. Ei siis ihme, että ei ole ruoka loppuvaiheessa enää maistunut, kun ei vaan ole mahtunut. Yksi pennuista (tyttö) on kovin pieni (syntymäpaino alle 100 gr), mutta ainakin vielä elämää hänessä piisaa. Kovin terhakan oloinen kaveri, katsotaan nyt rauhassa riittääkö hänessä potkua eläjäksi.  

Emäkoirana Sessan, joka muutoin kovin vilkas ja villi on, on nyt keskittänyt kaiken energiansa pentujen hoitamiseen - kuten hyvän emäkoiran kuuluukin. Hän on emäkoirana tyyni, rauhallinen, järjestelmällinen, hoitaa pentunsa super-hienosti. Pennut ovat kaikki puhtaita ja Sessan on alusta alkaen ottanut ne erinomaisesti huomioon niin, että kaikki ovat 'kasassa' nisien vieressä. Äärimmäisen hyvä emä siis.
Perheemme ihmisjäsenet pääsevät ongelmitta katsomaan pentuja kuten kuuluukin - ja koirajäsenet eivät tässä kohtaa vielä muutamaan viikkoon pentuja pääsekään tervehtimään. Ns. vierasliikenne pentujen katsojien merkeissä alkaa sitten vasta noin kuukauden kuluttua. Nyt ruoka maistuu Sessanille normaaliin tapaan eli syö tyytyväisenä, kuin ahne hevonen. 

Alla kuva pennuista synnytyspäivältä.

IMG_4263.jpg