Windyn pentujen silmät alkavat hiljalleen aueta. Parilla pennulla on silmät auki kokonaan ja osalla rakosellaan. Kuvia on luvassa lähipäivinä.

----

Sitä miettii aina pitkään, että mitä haluaa kertoa ja sanoa täällä blogin puolella. Muutama sananen pennuista kiinnostuneille. jotka toivon teidän lukevan.. Kesä kun tuo mukanaan tämän 'hankitaankoira'-villityksen.

Pennun hankinnassa ensisijaisesti kehotan hyödyntämään Suomen Kääpiösnautserikerho ry:n pentulistaa. Se löytyy osoitteesta http://kaapiosnautseri.net/ -> Pentuvälitys -> Pentueet. Pentuvälitys-laatikkoa klikkaamalla sinulle aukeaa 'ohjeita ostajalle'-sivu, jossa on myös kanssa hyviä neuvoja ja vinkkejä.

Kasvattajan näkökulmasta arvostan kovasti sitä, että pennun hankinta on harkittu ja tarkkaan suunniteltu prosessi. Kääpiösnautseri on rotuna sellainen, että meidän rodun rekisteröintimäärät mahdollistavat pennun hankinnan jokaisena vuodenaikana, koska pentueita on saatavilla ympäri vuoden. Mikä sitten painaa pennun/pentueen valinnassa, onko se niin mahdottoman tärkeää saada pentu juuri tietyllä viikolla ja onko se niin tärkeä valintakriteeri, että se menee yli kaikkien muiden asioiden? Koiranpennun hankkiminen ei ole sama asia kuin se, että jääkaappia hommaisi. Jos se sinulle on, niin ole hyvä, sen jääkaappipennun saa hankkia muualta.

Moni kysyy minulta, että onko nyt näin että pitää käydä näyttelyissä 'ei me haluta näyttelykoiraa, vaan kotikoira'. Vastaus on ei - ei lähtökohtainen oletus ole se, että jokainen pentu kävisi näyttelyissä. Ja minulle kasvattajana tärkeintä on se, että koira saa rakastavan kodin jossa se on lemmikki ja perheenjäsen, ei mikään näyttelyesine. Kukaan ei voi pennusta satavarmasti ennustaa, miten se kasvaa ja kehittyy.  Jokaisessa pentueessa on aina eri tasoisia pentuja, joku on vähän lupaavampi ulkomuodollisesti, joku on luonteensa puolesta sovelias aktiiviseen harrastamiseen, joku on rauhallisempi..

Tarkoituksenani ei ole pelotella vaan olla rehellinen. Samalla lailla tätä rehellisyyttä toivon myös pennuistamme kiinnostuneilta. Pentumme kasvavat tarkkaan vaalivien silmien alla ja tämä on minulle mukava harrastus. Pyrin omalla toiminnallani antamaan pennuille hyvät lähtökohdat tulevaan elämään ja haluan niille hyvät, pysyvät ja rakastavat kodit. Joten jos kasvattajan kysely tuntuu siltä kuin tuossa kuvassa alla, niin sillekin on syynsä..

buy.jpg