Odotamme pentuja syntyväksi noin 13.2.2020.
(Päivitystä 12.1: Kaikki tiineysmerkit ovat ilmeisen selkeitä ja äitikoiran maha kasvaa lupaavaa vauhtia)
Pentueen syntymäajasta riippuen, pennut tulevat olemaan luovutuksessa hieman ennen pääsiäistä/viimeistään pääsiäispyhiksi.

Näppärimmät blogin lukijat varmaan jo ovatkin selanneet blogia taaksepäin ja hakeneet sieltä tietoja vanhemmista - pentueen isä 'Maxim' on ennestään isänä elokuussa 2018 syntyneelle Proceller E-pentueelle ja pentueen emä 'Sessan' sai viime talvena Proceller F-pennut. 
Nyt tulevan pentueen sukutaulu löytyy KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä tästä linkistä:
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI40443/16&ReknoI=FI36734/18

Kumpikin vanhemmista on tarvinnut ilahduttavan vähän eläinlääkäriä, käyntien rajoittuessa lähinnä pakollisiin rokotuskäynteihin ja terveystarkastuksiin - eli vanhemmat ovat ns. perusterveitä koiria. Kummallakin on virallisesti peilattu silmät pariin otteeseen, tuloksella terveet silmät.

Myös geenitestituloksia löytyy kummaltakin vanhemmalta. Tiivistetään nyt vaikka niin, että testitulosten valossa(kin) vanhemmat ovat sopivat toisilleen ja nämä testitulokset ovat yksi hyvä työkalu jalostussuunnitelmissa.

Pentueen molemmat vanhemmat ovat mukavia kotikoiria ja niiden kanssa normiarki sujuu ongelmitta. Kummallakaan ei ole ollut ongelmaa lasten kanssa vaan ovat tosiaan perheenjäseniä lapsiperheessä. 
Pentueen isä Maxim on tuontipoikamme Ukrainasta, sieltä hän saapui Suomeen keväällä 2018. Maxim asuu sijoituksessa lapsiperheessä, ainoana koirana ja vierailee meillä säännöllisesti trimmin merkeissä. Maxim on itsevarma ja vakaa koira, nyt kun koiralla on ikää 2+ vuotta, häntä voisi kuvata aika rauhalliseksi ja lunkiksi tyypiksi. Uudet tilanteet eivät Maximia hätkäytä ja aina hän yhtä itsevarmasti marssii meille lasten ja koirien keskelle. Kaiken kaikkiaan voisi siis sanoa, että Maxim on oikein kiva poika.

Pentueen emä Sessan asuu meillä kotona, on syntynyt meillä. Tuleva pentue onkin kolmannessa polvessa omia kasvattejani. Sessanilla oli viime talvena/keväällä pennut ja hän palautui niistä nopeaa kyytiä, ollen jo toukokuussa näyttelyreissulla Latviassa ja kesäkuussa Virossa, valioituen kumpaankin maahan. Sessan on välillä melkoinen virtapiiri ja harrastuskoirana hyvinkin näppärä paketti, iloinen ja vilkas, oppivainen kaveri. Kotioloissa Sessan kulkee sisällä monesti iloisena ja tyytyväisenä Ikean pehmorotta suussa, etsien sille milloin mistäkin sopivaa piilopaikkaa.
Sessan palkkaantuu ruoan lisäksi leikin kautta. Sessan on hieman enemmän oman perheen koira ja valikoikin vieraat tarkemmin, hieman pidättyväiseksi/enemmän yhden ihmisen koiraksi kuvaisin häntä siis itse. Sessan on Maximiin verraten hieman 'terävämpi' eli reagoi asioihin napakammin, jatkuvaa räksytystä meillä ei kuulu mutta vieraiden tulosta ja liikehdinnästä kyllä saatetaan ilmoittaa.
Viime keväänä pentujen jälkeen kävimme Sessanin kanssa virallisessa luonnetestissä ja tuomareiden näkemys koirasta 'mustaa valkoisella' löytyy täältä linkistä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmTulos.aspx?Id_Tulos=3073726

Ulkoisista ominaisuuksista muutama sana - kumpikin vanhemmista on kääpiösnautserin näköinen, minkä näyttelytuloksetkin vahvistavat - sen enempää niihin tässä syventymättä, innokkaat löytävät kyllä tuloslistauksen KoiraNetin kautta. Maxim on maskuliininen, vahvaluustoinen, kookas uros. Sessan on myös vahvaluustoinen, silti feminiininen ja aika ideaalikokoinen narttu. Sukunsa perusteella voisi pennuistakin olettaa tulevan vahvaluustoisia, ulkomuodollisesti lupaavia, mutta kun kohtuun asti ei ole kristallipalloa suotu, niin pentujen ulkomuodosta - kuten kaikista muistakin ominaisuuksista - kertoo aikanaan sitten aika ;)
Kummallakin vanhemmalla on runkoturkissaan kaunis, syvän musta väri ja hopeamerkit ovat kirkkaan vaaleat. Kumpikin vanhemmista on 'rullaavassa' turkissa eikä kummankaan koiran turkin kunnostaminen ole minun mittapuullani siitä haastavimmasta päästä - mutta - kuten muuallakin blogissa lukee, kääpiösnautseri EI ole pese-ja-pidä-koira eli täysin huoltovapaasta turkista haaveileva - kääpiösnautseri ylipäätään rotuna ei ole sinun juttusi.

Pennut näkisin mieluiten liikunnallisissa, aktiivisissa ja miksei harrastusinnokkaissakin kodeissa - kunhan nyt nähdään millaisia pentuja pentueeseen tulee syntymään. 

Tiedustelut tulevasta pentueesta ensisijaisesti soittamalla, puh. 0400 828 688 / Satu Lampinen.
Sähköpostikyselyt osoitteeseen [email protected], huomioithan etten kovasti innostu kyselyistä tyyliin 'Ovatko pennut jo varattuja' ja siinä se sitten olikin, vaan kerrothan yhteyttä ottaessasi siitä, millaiseen perheeseen pentua ollaan kysymässä.

Alla useampi kuva vanhemmista, pentuikäisenä kuvattuna - aikuisiälle asti.

Pentueen isä, Maxim, You Are My Destiny Smart Mustache

koiramme_maxim_pentu.jpgz_maxim_kesalla.jpgz_maxim_sejoki.jpgz_maxim_sejoki2.jpgz_maxim_touko.jpgz_maxim_sjoki2.jpg

Pentueen emä Sessan, Proceller Unleash The Wild

IMG_0260.jpg
IMG_1323.jpgIMG_3057a.jpgIMG_3190a.jpgIMG_4610a.jpgsessantrevsp_muok.jpg