F2_heinzsessan.jpg

Pentueen vanhemmat ovat 'Heinz' Proceller Quid Pro Quo ja 'Sessan' Proceller Unleash The Wild. Yhdistelmän sukutaulu KoiraNet jalostustietojärjestelmässä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI56928/12&ReknoE=FI40443/16

Sessanin tiineys on varmistunut ja hän on hyvinkin paksusti voiva tällä hetkellä. Tuleva synnytys kertoo meille sitten sen, montako ja mitä sukupuolta pentuja on tulossa, sitä tietoa ei kasvattajan kristallipallosta löydy ;)

Muutama sananen pentueen vanhemmista;

Molemmat vanhemmat ovat perusterveitä, mukavia perhekoiria. Normiarki sujuu näiden koirien kanssa, ovat mukavia lemmikkejä ja perheenjäseniä. Molempien vanhempien terveystutkimustulokset ovat asianmukaisesti voimassa ja niissä ei ole huomauttamista. Heinz on geenitestattu pentuna geneettisesti terveeksi myotonia congenitan osalta; eli hänen jälkeläisensä eivät tule siihen sairastumaan.

Heinzilla on ennestään useampi pentue, jälkeläisnäyttö on ollut sangen hyvää niin terveyden, luonteen kuin ulkomuodon osalta. Jälkeläisiä on suhteellisen runsaslukuisesti terveystutkittu mm. silmien osalta ja toistaiseksi Heinzilla ei ole yhtään silmäsairasta jälkeläistä. Heinzin jälkeläisissä on useampi muotovalio, kaikista pennuista, ovat he valioita tai ei, olemme luonnollisesti kovin ylpeitä. Sessanille pentue on sen ensimmäinen. Tässä yhdistelmässä sukusiitosaste on matala, eli vanhemmat eivät ole toisilleen läheistä sukua. Pentueen kummaltakin puolelta useampi sukupolvi on itselläni hyvin tiedossa ja tunnen suvussa olevat koirat henkilökohtaisesti. 

Kumpikin vanhemmista asuu kotonamme, samoin myös pentujen isoäiti Vickan (eli Sessanin äiti) asuu kotonamme ja näin ollen heihin kaikkiin on mahdollista päästä tutustumaan. Kummallakaan vanhemmista ei ole riistaviettiä, eli heitä pystyy lenkillä pitämään vapaana ja riistajäljet eivät heitä pitkille omille metsäpistoille innosta. Heinzia motivoi erityisesti koulutettaessa ruoka, Sessan palkkaantuu ruoan lisäksi leikin kautta. Heinz on avoin ja sosiaalinen koira, joka yleensä koiristamme ensimmäisenä parkkeeraa vieraiden rapsutettavaksi. Sessan on hieman enemmän oman perheen koira ja valikoikin vieraat tarkemmin, hieman pidättyväiseksi kuvaisin häntä siis itse. Heinz ei juurikaan käytä ääntään, Sessan on hieman 'terävämpi' eli reagoi asioihin napakammin, jatkuvaa räksytystä meillä ei kuulu mutta vieraiden tulosta ja liikehdinnästä kyllä saatetaan ilmoittaa.

Lisäksi molemmat vanhemmat ovat näyttelyissä korkeasti palkittuja, rakenteeltaan tasapainoisia koiria. Toivon ja odotan siis pentujen olevan myös ulkomuodon suhteen aika lupaavia. Mutta ns. 'näyttelypakkoa' meillä ei automaattisesti pentujen kodeiksi valikoiduille kodeille ole. Olisi aika hankalaa luvata kohdusta kenellekään näyttelykoiraa - toisaalta mikäli pentu on näyttelyiden suhteen lupaava, toki silloin sellaista kotiakin saatetaan etsiä jolle ei ole ongelma käydä näyttelyissä vaikka muutaman kerran vuodessa.

Jos suunnittelet tiedustelevasi meiltä pentua, tiedoksi jo etukäteen, että kasvattaja olettaa pentujen tulevien kotien sitoutuvan silmäpeilauttamaan koiran virallisesti sen ollessa 2-3-vuotias. Tämä tutkimustieto on tärkeää kasvattajalle ja yhtä lailla pennun omistajalle. 

pentutiedustelut ensisijaisesti puhelimitse, puh. 0400 828 688 / Satu Lampinen
(2,5 kk vauvamme aamurytmin vuoksi kaikkein paras aika puhua puhelimessa on yleensä klo 9-13, muulloinkin tavoittaa, mutta iltaa kohden on haasteellisempaa puhua puhelimessa)
Jos päätät ottaa yhteyttä e-mailitse, niin arvostan sitä, että kyselyssä on tietoja pentua kysyvästä kodista (mm. asuinpaikkakunta, miksi olet päätynyt tähän rotuun, onko sinulla ennestään 'koirataustaa' ja millaista koiraa olet etsimässä) eikä ainoastaan tiedustella 'ovatko kaikki pennut jo varattuja'.