Meille syntyi vappuaattona pentue. Pentueen odotusaika, astutuksesta tiineyden toteamiseen ja aina synnytykseen asti meni mallikkaasti ja pentueen emä voi todella hyvin. Kävimme vappuviikon alussa tiineysröntgenissä katsomassa pentuja röntgenkuvassa kommentilla 'näkyy 4'. Alla siis ensimmäinen kuva pennuista :)

1.2.392.200036.9107.500.220.26163.202204

Vappuaattoa edeltävänä päivänä uumoilin, että jotain voisi alkaa tapahtumaan, koska äitikoira ei vaikuttanut aivan omalta itseltään. Illalla mittasin ensimmäisen kerran selkeästi sellaisen lämmön, josta pystyi alkamaan odottaa synnytyksen käynnistymistä ja etenemistä. Yö torkuttiin mammakoiran kanssa sohvalla ja aamulla auringon noustessa totesin, että nyt kannattaa herätä kunnolla ja keittää pannullinen kahvia. Ensimmäinen pentu syntyi 5.55, tyttö. Sen jälkeen toinen tyttö ja sitten kaksi poikaa. Puoli yhdentoista aikaan mietin, että tässäkö tämä sitten oli ja hetken huokaisu. Kolmisen vartin päästä kokeilin vatsaa, että mitä siellä tuntuukaan - kyllä siellä vielä jotain on - ja viides, röntgensäteilyä piilossa ollut(?) tyttö syntyi klo 11.30. Kokonaissaldo siis kaksi poikaa ja kolme tyttöä. 

Pentueen isä on oma kasvattimme E2-pentueesta, Masi eli Proceller Easy On The Eye. Kiltin, komea, tasapainoisen ja hermoiltaan vakaan Masin tuloksiin voi perehtyä tarkemmin KoiraNetistä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI47050%2F18&R=183.2
Pentueen emä on Ruotsin tuontimme Nuffie eli Hilfies Nuffield. Nuffie on ennestään emä kahdelle Proceller-pentueelle (näiden pentueiden kuvia ja videoita löydät selaamalla blogia taaksepäin) ja antaa nyt panoksensa vielä näihin kolmansiin, ollen huippuemä kaksi kertaa ennestään ja edellisiin pentueisiin olen ollut hyvin tyytyväinen. Nuffie KoiraNetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI36743/18&R=183.2

Pennut tullaan luovuttamaan lähempänä juhannusta. Pentueemme täyttää kaikilta osin rotujärjestön oman pentuelistan asettamat vaatimukset. Kummatkin vanhemmat ovat tutkittu rotumme kannalta tällä hetkellä tärkeimpien saatavilla olevien geenitestien osalta. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, tunnistusmerkittyinä mikrosirulla ja eläinlääkärin tarkastamina (myös sappihapponäytteet tulemme ottamaan, vaikka varsinainen tutkimus rodussamme on päättynyt), lisäksi meiltä maailmalle lähtevällä pennulla on Agrian Piilevät Viat- vakuutus.

Alla muutamat 'kunnon kuvat' emästä ja pennuista.

IMG_7732.jpgIMG_7733.jpgIMG_7735.jpgIMG_7747.jpgIMG_7751.jpg