Aika kuluu nopeasti, pennut ovat jo neljän viikon ikäisiä. Maailma laajenee pennuilla joka päivä. Ensimmäinen trimmauskoneella siistiminen jokaiselle on tehty (siis ajeltu korvat, posket, kaulaa ja takamuksen valkoinen peräpeili). Viimeiset päivät ovat täyttyneet vierailijoista, kun pentujen tulevat perheet ovat käyneet heitä tervehtimässä.

Nyt aamusta järjestelimme lasten kanssa pentuaitausta uuteen järjestykseen ja sisustukseen. Kun pennut ovat alkaneet temmeltää enenemässä määrin, myös pentuaitauksessa on enemmän tilaa leikkimiseen. Pikku hiljalleen reviiri alkaa laajenemaan myös aitauksen ulkopuolelle. Perheemme muut koirat ovat myös päässeet tutustumaan pentuihin, ensi alkuun Sessan kelpuutti parhaiten kavereista Heinzin (koska pennut eivät Heinz-herraa juurikaan jaksa kiinnostaa), nyt kaikki pääsevät jo katsomaan pentuja. Ja kuten videolta näkyy, lapsiemme touhuistakaan ei Sessan kovinkaan stressiä jaksa ottaa - stressiosuus on jätetty kasvattajalle :D 

Videolta pystyy päättelemään myös sen, että pikkutyttö keikkuu edelleen porukassa mukana. Se kasvaa kyllä, mutta selkeästi muita hitaammin, ollen puolta pienempi kuin urokset. Alusta alkaen olen siitä syystä kyseleville kertonut, etten etsi tällä hetkellä tälle pennulle kotia, vaan katsotaan ensin miten käy ja mietitään vasta sitten tulevaisuutta. Pessimisti ei pety ja mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Käymme tällä viikolla lääkärissä kuulostelemassa, mitä ajatuksia lääkärille pennusta herää. Samalla kurkataan ja varmistetaan, onko meille tulossa tässä kevään aikana vielä toinen musta-hopea pentue.

Näin ylipäätään kun kasvattamista miettii, niin hattua nostan jokaiselle tunnolliselle kollegalle. Se taustatyö, odotus ja työn määrä, mikä monen pentueen taustalla on, ei usein olekaan niin näkyvissä pentua etsivälle. Kasvatus ei ole pelkästään ruusuilla tanssimista ja kultaa ja kunniaa ja glooriaa ;) Kasvattaminen on joskus raskasta, synkkää, vaatii satoja (ellei tuhansia) kilometrejä, epäonnistumisen ja epätäydellisyyden tunteiden sietämistä. Tsempit meille kaikille kasvattajille :)  

Näin syvällisemmän pohdinnan myötä hyvää viikkoa blogin seuraajille ja alla pari videolinkkiä pennuista:

https://youtu.be/bcpCORkr7I8

https://youtu.be/cYbb6w0NMV0

https://youtu.be/H4AD2oAF34c